CPEI avond

CPEI_11Donderdag 6 december lanceerden we in het XOOMlab  CPEI; Collectief Particuliere EIlandontwikkeling. Volgend jaar begint de gemeente met het opspuiten van het eerste eiland voor IJburg tweede fase. De ontwikkelingen moeten geheel naar de geest van de tijd veel ruimte laten voor particulier initiatief. Wij denken dat daar nog een schep bovenop kan. Zou dit het eerste eiland wereldwijd kunnen worden dat geheel particulier ontwikkeld wordt? Met betaalbare woningen? Of misschien wel als een enorm stadsstrand? Heeft het eiland een bijzondere publiekstrekker nodig? Of is het als vooruitgestoken post in het IJmeer al bijzonder genoeg? Nog voor er plannen liggen wilden we het gesprek op gang brengen. Hoe gaan we een open planproces inrichten. Met 40 geïnteresseerde IJburgers, betrokken ambtenaren, gedreven politici en vrijdenkende professionals gaven we het startschot. Niemand weet of collectief particulier ontwikkelen op deze schaal mogelijk is. Toch kriebelt bij iedereen de gedachte dat het mogelijk is een stukje eiland te kopen. Wij nodigen iedereen uit met ons mee te denken. Wordt vervolgd.