Parkeergarage wordt World of Food

vogelvlucht03 (1)

In Amsterdam Zuidoost leefde al jaren het idee om de smaken uit de Bijlmer onder te brengen in één gebouw. Enkele jaren geleden pikten Ted Schulten en Harvey Otten dit idee op. Met Lingotto werd bedacht deze World of Food te vestigen in een oude parkeergarage. Op de hoek van de Daalwijkdreef en Gooiseweg wordt garage Develstein verbouwd tot een culinaire trekpleister. Hier zullen tientallen lokale horecaondernemers gerechten vanuit de hele wereld aanbieden. In deze ‘World of Food’ krijgen horecaondernemers uit Zuidoost ook de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tot een professioneel bedrijf. Eten en drinken horen bij Zuidoost. Activiteiten en festiviteiten in het multiculturele stadsdeel gaan vaak gepaard met lekker eten en drinken. Dat maakt ook dat de cateringbranche zo sterk in Zuidoost is vertegenwoordigd.
Inmiddels hebben stadsdeelbestuur en Lingotto een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van deze World of Food. Ted Schulten en Harvey Otten werken in het XOOMlab het concept voor de World of Food verder uit tot een haalbaar plan. Over een jaar kunnen cateraars en andere horecaondernemers hun verschillende gerechten aanbieden. De Bijlmer is een trekpleister rijker.

Lees meer op harveyotten.nl

Lees meer op tedschulten.nl