World of Food update

Image

Binnenkort wordt gestart met de verbouwing van de parkeergarage Develstein tot een World of Food. Vier jaar nadat XOOMlab architecten Ted Schulten en Harvey Otten van het idee voor een overdekte eetbeleving in Stadsdeel Zuidoost hoorden.
Als architecten vonden zij dat dit concept zou moeten landen in een bestaand gebouw. Met een plan voor een World of Food in parkeergarage Daalwijk kwamen ze samen met ontwikkelaar Lingotto terug bij het stadsdeel.
Dat resulteerde in een wonderlijke route langs Europese subsidies, businessplannen, Bijlmer marktpleinen, regionale verkeersnetwerken en vooral heel veel overleg. De World of Food verhuisde een paar keer van locatie om uiteindelijk verderop aan de Daalwijkdreef in garage Develstein te landen. Het ontwerp is gerijpt. Steeds meer kwaliteit blijkt verborgen onder de grauwe smerigheid van de bestaande garage. Omdat de buurgarage Dennenrode gesloopt wordt kunnen onderdelen uit die garage worden hergebruikt. Over een jaar opent de World of Food, Nederlands eerste overdekte eetmarkt!

Lees meer over de World of Food op harveyotten.nl en tedschulten.nl