Leren van Almere

Almere-topografie

XOOMlab neemt poolshoogte in Almere. Hoe staat het met de jongste stad van Nederland? Tijdens een excursie van een dag bezoeken we alle nieuwbouwlocaties in Almere Poort, Pampus, Hout en Oosterwold én bekijken we de staat van de bestaande bouw in Almere Stad, Buiten en Haven.

Onze online excursiegids geeft een verontrustend beeld. Volgens de schaalsprong moet Almere in 2030 met ruim 150.000 inwoners gegroeid zijn. In 2013 werden ca. 400 woningen opgeleverd. Ontwikkellocaties in Noorderplassen, Homeruskwartier, Olympiakwartier, Duin, Pampus en Oosterwold strijden om de gunst van toekomstige bewoners. Ondertussen liggen er plannen om de oudste buurten in Almere Haven te verdichten en staan in Almere Stad en in Almere Buiten veel woningen te koop.

In Almere wordt volop geëxperimenteerd met zelfbeheer, zelfbouw en nieuwe ontwikkelingsmodellen Het kan in Almere! Maar gebeurt het ook?

Lees (veel) meer in onze online excursiegids op almereexcursie.wordpress.com