Zeeweg Katwijk

140401 Katwijk Enclave Zeeweg_visie kaart A3 - LR

Voor de Zeeweg in Katwijk heeft XOOMlab-collega André Langenberg (BERGcs) in samenwerking met Frans Boots/ BplusB een gebiedsvisie opgesteld. Verschillende ontwikkelingen zoals de nieuwbouw van zwembad Aquamar en de nieuwe Jeu de Boules accommodatie naast sporthal Cleijnduin worden gebundeld in één aangesloten gebied met een meer natuurlijke inrichting.
De Zeeweg is de belangrijkste entree van Katwijk aan Zee. In de groenzone aan weerszijden van de Zeeweg liggen een aantal belangrijke functies, waaronder het gemeentehuis van Katwijk. Uitgangspunt voor de inrichting van het gebied is om met een parkachtige en natuurlijke inrichting de sfeer van de duinen de stad in te trekken. Gebouwen als het nieuwe zwembad en de Triumfatorkerk komen in een groene omgeving te staan, als op een campus. Samen met het Burgemeester de Ridderpark vormt de buitenruimte langs de Zeeweg één landschap. De Zeeweg wordt een laan die als de cultuurlijke drager in een natuurlijke omgeving is gesitueerd. Er ontstaat een coulissenwerking, met doorzichten naar de omgeving terwijl het groene beeld van de Zeeweg intact blijft.