Start bouw World of Food

BoVGcotCMAAYv23_1_

Vrijdag 23 mei startte de bouw van de World of Food in de Bijlmer. Parkeergarage Develstein wordt getransformeerd tot het grootste en meeste spectaculaire eet- en horecatrefpunt van Amsterdam. Architecten Harvey Otten en Ted Schulten bedachten vier jaar geleden dat deze lang gekoesterde wens van Stadsdeel Zuidoost het best verwezenlijkt kon worden in een bestaand gebouw. Ontwikkelaar Lingotto durfde het aan hiervoor een leegstaande parkeergarage te huren.
De World of Food is een overdekte food-markt waar wereldkoks uit Amsterdam Zuidoost culinaire specialiteiten aanbieden. In Zuidoost zijn veel cateraars maar relatief weinig restaurants. Met de World of Food wil stadsdeel Zuidoost het verborgen culinaire talent van het stadsdeel zichtbaar maken. Al tijdens de opening verzorgden dertig lokale ondernemers hun lekkerste gerechten. De uiteindelijke World of Food bestaat uit ruim 3.000 m2 horeca. Naast de markthal van 1500 m2 komt er onder andere een McDrive, een studentencafé en een groot zonneterras. Een deel van de garage blijft in functie voor parkeren. In het dak van de garage worden gaten gezaagd om extra hoogte in de hal te maken. Bij de bouw wordt dankbaar gebruik gemaakt van materialen die vrij kwamen uit eerder gesloopte parkeergarages. Materiaal met ervaring wordt ingezet om van de ooit verloederde parkeergarages een plek te maken waar de Bijlmer trots op kan zijn.