Woonhuis van BNB Architecten in “Bouwen met Staal”

woning stalen huis IJburg Amsterdam particulier opdarchtgeverschap cpo 04
In het juni-nummer van Bouwen met staal worden 3 projecten besproken. De Vollenhoverbrug, het Stedelijk Museum Amsterdam en het woonhuis Rieteiland Amsterdam van onze XOOMlab collega Dirk Jan van Wieringhen Borski (BNB Architecten). Staal is niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij het optrekken van een woningbouwcasco. BNB laat op het Oostelijke Rieteiland in Amsterdam zien dat een vrijstaande woning met een stalen casco voor een relatief lage prijs een comfortabele lichte uitstraling krijgt. Al het staalwerk is aan de binnenzijde in het zicht gelaten. Door grote glaspuien is er uitzicht over het water. Een ijzersterke reden om voor staal te kiezen zal de vakredactie van “bouwen met staal” gedacht hebben.

Lees hier het hele artikel.