Bouw World of Food in volle gang

20140723_141100

De oude Bijlmer parkeergarage Develstein is tot op het beton gestript en de bouw is in volle gang. Oude glaspanelen, vangrails en hekwerken zijn in containers opgeslagen om later hergebruikt te worden. Materiaal met ervaring! Nog dit jaar is de donkere parkeergarage getransformeerd tot een lichte markthal. Het initiatief voor de World of Food is genomen door XOOMlab-collega’s Harvey Otten en Ted Schulten. Het project is ontwikkeld door Lingotto en gebouwd door bouwbedrijf Plegt Vos. Begin 2015 starten de horeca-ondernemers in de overdekte markthal. Naast de markthal komt in de voormalige garage een McDrive, een studentencafé en een Afrikaans restaurant. De onderste lagen van de parkeergarage blijven gereserveerd voor auto’s. Het centrale en meest spectaculaire gedeelte van de hal is gereserveerd voor lokale ondernemers. Al meer dan 30 ondernemers hebben zich gemeld om het beste van de Amsterdamse wereldkeuken aan te bieden.

Lees meer over dit project op harveyotten.nl en op tedschulten.nl