Clubhuis Swift opgeleverd

Swift005

Op het Olympiaplein in Amsterdam-Zuid wordt al sinds 1928 gesport. Bijna honderd jaar later staat centraal tussen de voetbalvelden het nieuwe clubhuis van voetbalclub Swift. XOOMlab-collega Dirk Jan van Wieringhen Borski (BNB) heeft een gebouw ontworpen dat recht doet aan de architectuur in het plan Zuid van Berlage. Bart van den Ende (XOOMlab/ AVBouwplannen) heeft de uitvoering tot op het laatste detail begeleidt. Het gebouw is opgetrokken uit een verlengde baksteen met een diepe voeg. Binnen zijn de kleuren van Swift, spierwit en diepblauw maximaal uitgebuit. De kantine en het grote terras kijken uit over de velden. Het gebouw is bijzonder duurzaam, met douche-circulatie, led-verlichting, bewegingssensoren en natuurlijk een groen dak.

Lees meer over het nieuwe clubhuis voor Swift op b-n-b.nl