Gaat die Nieuwe Brug er komen?

brug_aerial01

De Nieuwe Magere Brug XOOMlab ism Witteveen+Bos

Sinds we in januari in Museum Amsterdam Noord ons ontwerp voor de Nieuwe Magere Brug presenteerden krijgen we steeds weer te horen “Gaat die nieuwe brug er komen?” Uit die vraag spreekt hunkering, scepsis en gelukkig ook veel interesse. Ook bij de gemeente Amsterdam leeft het gevoel dat er nu maar eens een vaste oeververbinding over het IJ moet komen. Na een oproep aan alle Amsterdammers in februari werden 77 ideeën ingezonden. Binnen een maand tijd zijn deze gebundeld en kritisch besproken in de catalogus “Sprong over het IJ”.

De stuurgroep noemt na overleg met het Havenbedrijf, het Loodswezen en MARIN een brug op de locatie die we voor de Magere Brug opperden “kansrijk” met de volgende kanttekening:

Stenen Hoofd (…) brug met beweegbaar deel 19 m tbv. recreatievaart en beweegbaar deel 50-80 m tbv. zeecruise in rechtstand is fysiek mogelijk bij gedeeltelijke verlegging vaargeul

Kortom, het antwoord op de vraag of die brug er gaat komen kan zomaar JA zijn. En natuurlijk zou het dan een Nieuwe Magere Brug moeten worden!

Download hier de door de gemeentelijke stuurgroep opgestelde catalogus “Sprong over het IJ” in pdf.