Gemeente Amsterdam wil brug over het IJ

image Vrijdagavond 19 juni kwam het hoge woord eruit. Op de vraag of er een brug over het IJ moet komen antwoordde wethouder van der Burg volmondig met “Ja!”. Daaraan voorafgaand had de ambtelijke stuurgroep uitvoerig alle plannen voor bruggen, tunnels, extra veerponten, metronetwerken en zelfs kabelbanen besproken. Enthousiast werd de enorme meerwaarde van betere IJ-verbindingen aangetoond. In de maatschappelijke kosten baten analyses sprong de oplossing met twee bruggen op de flanken eruit. De onafhankelijke adviescommissie  sloot zich bij de dadendrang van de gemeente Amsterdam aan. Bij monde van voorzitter Pauline Krikke pleitte zij voor een zorgvuldige maar snelle besluitvorming om op korte termijn extra veerverbindingen en twee extra bruggen te realiseren. XOOMlab is trots om te zien dat de locatie die wij begin dit jaar op een tentoonstelling in museum Amsterdam Noord presenteerden nu als de meest kansrijke plek voor een toekomstige brug aan de westflank wordt gezien. Met de Nieuwe Magere Brug hebben we samen met WitteveenBos aangetoond en het gevoel gegeven dat het kan. Een brug over het IJ van het Stenen Hoofd naar de Buiksloterham. Laat die brug er maar snel komen!

Lees hier meer over de Nieuwe Magere Brug