Schoolperspectief

28.04.2015 Schoolperspectief klein

XOOMlab-collega Ted Schulten heeft samen met interieurvormgever Chris Houtsma en onderwijsvernieuwer Marco Redeman Schoolperspectief opgericht. Zij ontwerpen interieurs en coachen scholen volgens het principe van ‘personalized learning’. Geïnspireerd door het Zweedse kunskapsskolan staat niet het lesrooster maar de leerling centraal. Een mooi voorbeeld hiervan is‘flipping the classroom’ waarbij leerlingen thuis de opgenomen les van de docent op youtube bekijken en het huiswerk in bijzijn van de docent op school maken.
De eerste projecten zijn inmiddels gerealiseerd. Voor Hervormd-Lyceum West is het interieur in samenspraak met de leerlingen ontworpen. De meubels op de foto zijn maatwerk. De complete projectinrichting is door Ted Schulten en Chris Houtsma verzorgd.

Meer informatie over Schoolperspectief op: schoolperspectief.nl

foto: Klaarlicht – Pieter Meier