XOOMlab laat zich inspireren in Hamburg

wpid-wp-1442783147604.jpeg

Drie dagen fietsten we met de XOOMlab collegae door Hamburg, van de stadsvernieuwing op het Elbe-insel tot de villawijken rond de Ausseralster, door de chaos van de Reeperbahn en de grootse plannen in Hafen-city. We leerden de Duitse aanpak met Baugruppen en mietpreisgedämpfte Wohnunge. Bezochten Flaktürme die duurzame energie opwekken en andere Flaktürme die energie via keiharde Duitse techno overbrengen. We zagen hoe Frans Dikmans van F101 architecten binnen een scherp budget de centrale hal van de Grossmarkt tot het fraaie “Mehr! Theater” heeft getransformeerd en hoe Herzog en de Meuron het budget voor de nieuwbouw van de Elbephilharmonie tot een miljard heeft weten op te rekken. Het was leerzaam en inspirerend. XOOMlab steunt de kandidatuur van Hamburg voor de Olympische spelen 2024 van ganser harte!