Schapen voor kantoor Vida

 

vida02Een kantoorgebouw in Amsterdam Sloterdijk heeft dankzij XOOMlab-collega’s Dirk Jan van Wieringhen Borski en Ted Schulten een nieuwe identiteit gekregen. Als in zoveel kantoren heeft achter de gevels van dit gebouw een kleine revolutie plaatsgevonden. Het beleid van de kantorenbeleggers heeft zich verplaatst van een single-tenant naar een multi-tenant strategie. Of zoals dat in mooi Nederlands heet, ze willen niet 1 huurder maar meerdere. Dat betekent dat het gebouw zijn naam en voorkomen niet langer ontleent aan dat ene grote bedrijf maar dat kleinere bedrijven verleid moeten worden om intrek in het gebouw te nemen. Vida is de nieuwe naam van dit gebouw, naar het grote atrium centraal tussen de kantoren.

Dirk Jan en Ted hebben zich laten inspireren door de vide. Bij de entree is een deel van de vloer weggezaagd om direct contact te maken met het atrium.  De vloer van het atrium loopt door in het dakterras dat op het noorden over de weiden van de Bretten uitkijkt. Het beschaduwde terras heeft een kunstgrasweide gekregen met een verzameling schapen. Het gras verbindt binnen met buiten. De entresol en de ruimtes aan de grote vide zijn een ontmoetingsplek voor de kleinere bedrijven. Het frisse groen met het schaap centraal is het nieuwe logo van vida.

Lees hier meer over dit project op b-n-b.nl