World of Food genomineerd voor Geurt Brinkgrevebokaal

15234-21
De World of Food is 1 van de 3 genomineerde projecten voor de Geurt Brinkgrevebokaal. Dit is een onderscheiding die de gemeente Amsterdam jaarlijks toekent aan het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling. De prijs is bedoeld voor een project dat door de ingreep een meerwaarde of impuls geeft aan de buurt.

In 2009 stapten XOOMlab-collega’s Ted Schulten en Harvey Otten op ontwikkelaar Lingotto af om het sluimerende idee voor een overdekte foodmarkt in stadsdeel Zuidoost nieuw leven in te blazen. Ruim 5 jaar later kun je in de World of Food de lekkerste gerechten van 30 keukens uit de hele wereld proeven. Het project leidt een nieuwe fase in de vernieuwing van de Bijlmermeer in. Een oude Bijlmerparkeergarage is spectaculair getransformeerd. Met minimale middelen is een project tot stand gebracht waar de trots van vijftig jaar Bijlmer in is terug te vinden.

Lees meer over dit project op harveyotten.nl

foto: Luuk Kramer