World of Food

15246-59

Onze XOOMlab-collega’s Harvey Otten en Ted Schulten zijn als ontwerpers en initiatiefnemers van de World of Food genomineerd voor de Dutch Design Awards. In de categorie “habitat” zijn zij één van de 6 finalisten.

De jury noemt de World of Food

“Een project dat werelden samenbrengt en een verfrissende reactie geeft op de hippe ‘food markets’ die overal opduiken. World of Food is ingebed in de buurt en daarom een wezenlijke toevoeging voor de bewoners zelf. Op organische wijze bloeide een cultuur van restaurantjes op, gerund door zelfstandig ondernemers. De herwaardering van een oude parkeergarage, met behoud van de oorspronkelijke architectuur, eert de kenmerkende bebouwing van de Bijlmer. Naar het oordeel van de commissie leidt dit project een nieuwe fase in de vernieuwing van de Bijlmermeer in.”

foto’s: Luuk Kramer