valt XOOMlab in de Prijzen?

Tegen het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt. Welke projecten zetten in 2016 de toon? XOOMlab dingt naar meerdere prijzen mee. Dirk Jan van Wieringhen Borski is met het door hem ontworpen Huisartsencentrum in een voormalige kerk in Westerpark genomineerd voor de Geurt Brinkgrevebokaal. Deze wisselbeker gaat naar de beste transformatie of renovatie van een bestaand gebouw in Amsterdam.

Voor de Zuiderkerkprijs, de prijs die de gemeente Amsterdam jaarlijks toekent aan het beste woningbouwproject is Black Jack Buiksloterham van BNB Architecten en BO6 Architecten doorgedrongen tot de laatste 8.

Zaterdag 29 oktober wordt bekend of Harvey Otten en Ted Schulten een Dutch Design Award ontvangen voor hun ontwerp van de World of Food. Zij zijn met 6 bijzondere architectonische en maatschappelijke projecten genomineerd in de categorie Habitat.

Drie keer is scheepsrecht zouden we bijna zeggen maar laten we niet te voorbarig zijn.

wp-1454233276962.jpeg^ Interieur Huisartsenpraktijk in voormalig kerkgebouw Westerpark Amsterdam (foto: Luuk Kramer)

16048-26Uitzicht vanaf de woningbalkons van CPO project Black Jack Buiksloterham over Amsterdam Noord (foto: Luuk Kramer)

wp-1477409510841.jpeg^ World of Food op tentoonstelling genomineerden Dutch Design Awards tijdens Dutch Design Week in Veemgebouw Eindhoven (foto: Theo Dohle)