Create IJburg

16119-16

Zelf je huis bouwen. Als kind fantaseer je er al over. Analyseer kindertekeningen en je ziet mensen, huizen en dieren, in die volgorde. In het volwassen leven ontdekken we dat bij het bouwen van een huis meer komt kijken dan een kindertekening. Geld, techniek en zoveel werk dat veel volwassenen die kinderdroom van het zelf een huis bouwen laten varen. Bij XOOMlab doen we ons best om het zelf bouwen van een huis prettig te laten verlopen. We helpen het droomhuis concreet te maken. Adviseren over de indeling van de woonruimtes de kwaliteit van materialen en we maken de keuzes waar je in het ontwerp- en bouwproces voor staat overzichtelijk. Al meer dan vijftig zelfbouwwoningen hebben we door alle procedures geholpen, aanbesteed en gebouwd. Bijna opgeleverd is dit huis in Create IJburg. Een woning met uitzicht op het IJmeer en een tuin op het Zuiden. BO6 Architecten maakte het ontwerp en AVBouwplannen begeleidde het project tot de laatste schroef. Omdat XOOMlab uit verschillende bedrijven bestaat kan voor ieder project een team worden samengesteld. De volgende zelfbouw woningen van XOOMlab teams staan alweer in de steigers.

16053-0116119-1816119-2016138-0116119-0616119-3016119-33

foto’s: Luuk Kramer