Bosvilla ontworpen door Harvey Otten en AB101

Onnederlands, dit zelfbouwkavel in de bossen bij Amersfoort. Met een souterrain onder het hele huis en een glooiend landschap rondom. Het kavel is onderdeel van het plan Bos Uyterlinde. Op deze unieke plek komen ca. 30 zelfbouwwoningen in een gemeenschappelijk bos. Harvey Otten was al eerder betrokken bij het stedenbouwkundig ontwerp voor Bos Uyterlinde. Samen met XOOMlab-collega Jeroen Snel maakte hij het ontwerp voor deze vrijstaande villa. Jeroen werkte het plan in 3D BIM uit, gezamenlijk organiseerden zij het bouwproces van de aannemersselectie tot de oplevering.

De entree van de woning is in het soutterain zodat de hele verdieping daarboven woonruimte is. De keuken ligt iets hoger dan de woonkamer. Over het aanrecht kijk je de bossen in. Aan de voorgevel op het oosten is een ruim balkon om in de ochtendzon te ontbijten. Dankzij een dak vol zonnepanelen en een WKO-installatie is de woning bijzonder duurzaam. Alle slaapkamers en woonruimtes hebben een eigen temperatuur en CO2 meter waarmee de vloerverwarming en de ventilatieroosters worden aangestuurd. We zouden natuurlijk kunnen zeggen dat de kwaliteit van de woning ook onnederlands is maar wat XOOMlab betreft wordt deze duurzame kwaliteit de nieuwe Nederlandse standaard.

20161117_164045 20161117_164652