Skoftig mooie sheds en twinsheds

In de Noordhollandse polders, aan de rand van Heerhugowaard komen tien nieuwbouwwoningen. XOOMlab-collega’s BNB en BO6 namen het initiatief en ontwierpen deze flexibele woningen achter een traditioneel houten gevel. De gevels zijn van Thermowood, thermisch verduuurzaamd hout. De zwarte planken verwijzen naar de oudste voorbeelden van houtbouw in het Hollandse landschap. In plaats van een donkere schuur zijn deze moderne sheds comfortabele woningen met grote ramen die uitkijken over de polder. Het dak heeft geïntegreerde zonnepanelen en onder de kap is de zolder opengelaten om extra hoogte aan de slaapkamers te geven. Iedere woning heeft veel mogelijkheden om een eigen indeling te maken. Er zijn twee basistypes: De vrijstaande “shed” en de geschakelde “twinshed”. “Een woning met karakter in een zee van groen” staat op de verkoopwebsite van het plan. Wij hopen dat de nuchtere Noord Hollanders ze “skoftig mooi” vinden.

Meer informatie: distelvlinder-dedraai.nl

doorsnede2

view2 v2

de artist impressions zijn gemaakt door XOOMlabcollega DML Studio