High end appartementen

vogelvlucht

Bouwen in Amsterdam is een lastige klus. Terecht maken Amsterdammers zich zorgen over de al maar stijgende woningprijzen. Politici buitelen over elkaar heen met plannen om de stad betaalbaar te houden. Vooralsnog lijkt het beleid om de markt te beteugelen averechts te werken. Vanuit het stadsbestuur komen dan ook schizofrene signalen. Terwijl de wethouder schreeuwt dat het gedaan moet zijn met de woekerprijzen, krijgen wij voor de grond die zijn collega uitgeeft een rekening die in twee jaar tijd is verdubbeld. Daar kun je over klagen maar zo zijn wij op XOOMlab niet. Dirk Jan van Wieringhen Borski, René de Prie, Joost Vorstenbosch en Harvey Otten grijpen de hoge prijzen voor grond, bouw en verkoop aan om daar het maximale tegenover te stellen. Het door hen zelf ontwikkelde woongebouw in Buiksloterham voldoet aan de verwachtingen die je mag hebben bij een markt die op haar top lijkt te zijn. 16 ruime twee, drie en vier-kamerappartementen met een volledig glazen gevel op het noorden en riante balkons op het zuiden. Natuurlijk hartstikke duurzaam want, op een enkele Telegraafjournalist na, willen we allemaal zo min mogelijk energie verbruiken. Als je de goud geanodiseerde voordeur door bent is ook het interieur stijlvol ontworpen. Daarin zie je het verschil dat architecten die zelf ontwikkelen kunnen maken. High End Buiksloterham levert het antwoord op de vraag die de hoge prijs van Amsterdamse woningen oproept: Hoge kwaliteit!