De Burman

Hartje Amsterdam, tussen Amstel en Wibautstraat, bovenop een bestaande galerijflat wordt een extra laag met nieuwe appartementen gebouwd. Met de opbrengsten van deze appartementen worden de 37 bestaande koop- en sociale huurappartementen duurzaam gerenoveerd. XOOMlab-collega’s Joost Vorstenbosch en Harvey Otten ontwikkelen, ontwerpen en begeleiden dit unieke proces samen met de bewoners.

Het hele gebouw krijgt een nieuwe jas. Gevels, kozijnen en balustrades worden vernieuwd. Er worden twee nieuwe trappenhuizen gebouwd en een lift toegevoegd. De entree wordt verplaatst en in de bestaande entree komt een nieuw appartement op de begane grond.

Wil je meer weten over de nieuwe appartementen neem dan contact op met AVT makelaars , zij helpen je graag.

De bouwtekeningen voor de woningen zijn in 3D Bim tot in de puntjes uitgewerkt door XOOMlab-collega Sander Bader. XOOMlabber Dimitri Langereis maakte de artist impressions. Nog dit najaar start bouwbedrijf Intersell met de bouw.

Bekijk ook de film over de start van dit kleurrijke project: