Afbouw Cascowoning

Zwevend boven Amsterdam Noord. Zo moet het voelen als je op de achtste verdieping van deze woning in het net annex hangmat hangt en door de hoge ramen op de Papaverweg kijkt. XOOMlab-collega Hanke Lumens heeft de afbouw van dit appartement ontworpen. Het woongebouw is ontworpen door Marcel Lok, een gewaardeerde concullega die net als wij XOOMlabbers houdt van flexibele plattegronden en betrokken kopers.

De hoekwoning heeft een dubbele hoogte en werd casco opgeleverd. De bewoners moesten dus nog flink aan de slag. Samen met Hanke is de houten entresolvloer bedacht die rust op een centraal kastenblok. Boven zitten de slaapkamers, badkamer en een werkkamer.

Het houten kastenblok verdeelt de ruimte in een entree, een keuken en een woonkamer. In de vide hangt een houten schommel om het hoog in de lucht gevoel compleet te maken.

Foto’s overdag: Luuk Kramer

Foto’s avond: Hanke Lumens