Winkelmadepark

Misschien wel het sympathiekste project uit ons XOOMlab. In het dorp Winkel, in de kop van Noord Holland werkt Ted Schulten als architect samen met Jeroen Snel aan de verbouwing van een voormalig zorgcomplex tot appartementen voor een bredere doelgroep. Wie in dit ruime park een woning wil huren wordt gevraagd een bijdrage te leveren door boodschappen te doen voor de oudere buren, helpen bij kleinere klussen rond het huis of het verzorgen van de tuin. De corporatie Wooncompagnie heeft voor dit project, Winkelmadepark, een vereniging opgericht waarin de bewoners zelf bepalen hoe ze aan deze nieuwe manier van wonen vorm geven. Deze maand start de tweede fase van het project. Aan de eerste woningen wordt helemaal in de geest van het project door de bewoners zelf nog volop geklust.