Duurzame woonark

In het Johan van Hasseltkanaal vlakbij Black Jack Buiksloterham komt de duurzame drijvende woonwijk Schoon Schip. De waterwoningen in deze woonwijk zijn natuurlijk aardgasvrij. Ze worden verwarmd via warmtepompen die warmte uit het oppervlaktewater onttrekken. Bovendien zijn ze aangesloten op de nieuwe sanitatie, een proefproject in Buiksloterham om energie te winnen uit grijs en zwart water. XOOMlab-collega Hanke Lumens zorgt ervoor dat zo’n woonark niet alleen duurzaam maar ook bijzonder fraai is. Zowel het interieur als het exterieur is door haar ontworpen in innige samenwerking met BO6. Binnenkort wordt de ark van de werf in Nieuwegein naar de ligplaats in Amsterdam Noord gevaren. Mochten we met al onze duurzame maatregelen de zeespiegelstijging niet tegenhouden dan blijft deze parel gelukkig boven water.

renderingc50fdaba-f891-4816-8e11-59a20672ca1618407-79C:UsershankeDropboxSTUDIO LUMENS - PROJECTEN2018-7 SCHOONSC