XOOMlab driemaal in debat

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is helemaal in de mode. Wij van XOOMlab hoeven daar geen beleidsplannen met loze beloftes voor te schrijven. Als het nodig is geven wij onze mening. Zo schoof Dirk Jan van Wieringhen Borski gisteren aan bij de discussie-avond Open Building van Arcam Architectuurcentrum Amsterdam. Daar deelde hij de ervaring die hij opdeed met het ontwerpen en ontwikkelen van Black Jack Buiksloterham. Dit keer vanuit het oogpunt van het flexibele casco dat door de bewoners van dit CPO project geheel individueel kan worden ingevuld.

Morgen is het de beurt aan kersverse XOOMlab-collega Naomi Mae Poppinga. Zij mag in het toekomstcafé van de Dutch Future Society vertellen over de toolbox die zij ontwikkelde voor haar afstudeeronderzoek. Naomi pleit er voor in processen de mens centraal te stellen in plaats van het geld of de stenen.

Een week geleden mocht Harvey Otten in de mobiliteitsshow van Pakhuis de Zwijger nog eens uitleggen waarom er dan toch eindelijk een brug over het IJ moet komen. Ook hij wist de volle zaal makkelijk te overtuigen. Nu de beleidsvoerders nog.

Bekijk hieronder het interview met Harvey Otten:

Lees hier het blog van Naomi Mae Poppinga.

Bekijk hier de website van open building NL